Karlebo Landsted

Alexandra og Casper, et dansk par, ønskede at bygge et sundt hjem i tråd med deres miljømæssige værdier. Projektet er fuldstændig udført i biobaserede materialer, nøje udvalgt af vores partner Havnens Hænder. De valgte IsoHemp-blokke på 15 og 25 cm til væggene og skillevæggene og anvendte en bærende konstruktion af limtræ.

Casper er landskabsarkitekt hos Cobe, og Alexandra er biolog, hvor det var vigtigt for dem, at huset passede perfekt ind i det åbne, bakkerige landskab, samtidig med at der blev brugt naturlige materialer.

Arkitekturen på huset er en kombination, der bevarede det typiske og traditionelle karaktertræk ved en dansk bondegård med et moderne præg. De designede deres enebolig med en særlig dobbeltmodulær struktur. Begge moduler, for- og baghuset, er identiske og har samme størrelse, hvor forhuset er en åben stue med køkken op til loftet, mens baghuset består af to etager med soveværelser, badeværelser og tekniske installationer.

“Det var som at lege med Lego,” sagde Casper om konstruktionen med hampblokkene. “Det var super nemt at placere og tilpasse til trækonstruktionen.”

Byggeår: 2023

Arkitekter og ejere: Sune Fisker Mogensen (SMO Ark), Claes Nilsson, Casper Borg og Alexandra Louise Møller

Partnerdistribution: Havnens Hænder

Entreprenører: Christian Skikkild, C.S. Byggeservice, T. Henriksen og H.R. Entreprise

Se mere om historien bag boligen på Alexandra og Caspers instagram: https://www.instagram.com/karlebolandsted/