Støbning med radon sikring

CS Byggeservice er et rutineret murerfirma med stor erfaring i at støbe betongulve i private boliger og virksomheder.

Hos CS Byggeservice står vi altid klar til at udføre kompetent arbejde. Dette indebærer, at vi både varetager støbning af betongulv samt den efterfølgende belægning af fliser eller trægulve.

Hos CS Byggeservice kan vi desuden foretage en radonsikring i forbindelse med støbning af gulve. Vi udfører radonsikring for kommuner, boligselskaber, ejendomsadministratorer, erhvervskunder samt private i området nær Hvidovre, Rødovre og København. Her vil vores murer lægge stor vægt på kvalitet og holdbarhed, så I er sikret mod radon.

Hvad er radon?

Den usynlige radioaktive gas findes alle vegne. Når den trænger ind i vores huse, kan den koncentreres og give indeklimaproblemer. Radon kan trænge ind i en bygning gennem revner og sprækker mod jord, fordi der ofte er lavere lufttryk inde i bygningen end under bygningen. Der er derfor altid mere radon i inde luften end i udeluften.

Radonproblemet er især knyttet til rum med gulve direkte mod jord, det vil sige i kældre eller i stueetagen i huse med terrændæk. Det væsentligste bidrag til radon i boligen kommer fra jorden under huset. I bygninger hvor der konstateres utilstrækkelig tæthed i gulvkonstruktionen, vil det normalt kræve store indgreb at tætne effektivt. Det er især vanskeligt ved huse med terrændæk – og her er radonproblemet normalt størst. Det er noget lettere at tætne huse med kælder eller tilgængelig krybekælder.

Radonsikring

Ved at tage højde for en effektiv radonsikring af bygningen allerede i projekteringen er det muligt at anvende nogle enkle løsninger, der både er rationelle at udføre, og som er robuste og langtidsholdbare til gavn for bygningens fremtidige brugere.
Der er 3 principper for reduktion af radon i inde luften:

  • Tætning af sokkel og terrænkonstruktion mod indtrængning
  • Trykudligning med passivt eller aktivt radonsug
  • Effektiv ventilation

Myndighederne i Danmark har fastsat det vejledende referenceniveau for radon på 100 Bq/m3. Ligger niveauet under 100 Bq/m3 indeluft, behøver du egentligt ikke foretage dig noget. En tommelfingerregel er dog, at risikoen for at få radonrelateret lungekræft falder, jo lavere niveauet er.

  • Ligger niveauet i boligen over grænsen på 100 Bq/m3, men under 200 Bq/m3, anbefaler myndighederne, at du iværksætter enkle og billige foranstaltninger med henblik på at reducere niveauet. Det kan fx være at sørge for bedre ventilation, som i mange tilfælde kan løse problemet.
  • Overstiger niveauet 200 Bq/m3, anbefaler myndighederne mere effektive løsninger på problemet, fx etablering af et radonsug eller en radonmembran.

Hos CS Byggeservice får du en håndværksmester der kan både rådgive dig og udføre den valgte løsning i forbindelse af radonsikring, og vi garanterer kvalitet ved støbning af betongulv

Hos CS Byggeservice har vi altid fokus på kvalitet ved støbning af betongulv.

Vi er medlem af BYG GARANTIORDNING, som sikrer dig en 5-års garantiordning på den håndværksmæssige udførelse af alt arbejdet.

​Er du interesseret i, at CS Byggeservice skal varetage støbning af betongulv i din ejendom er Du er altid velkommen til at kontakte os for et uforpligtende tilbud.

​Du kan kontakte os på telefon 40 57 30 23, på e-mail info@cs-byggeservice.dk

Indhent et tilbud

Hos C.S. Byggeservice er vi dedikerede til at skabe bæredygtige løsninger, der opfylder dine behov og bidrager positivt til miljøet. Kontakt os via telefon, e-mail eller kontaktformularen her på siden. Vi ser frem til at hjælpe dig!

Telefon: 40 57 30 23
Mail: info@cs-byggeservice.dk